Kina shumë shpejt ekonomia numër 1 në botë

Kina është e sigurt se do të ketë një rritje ekonomike mesatare në vitin 2016 në sajë të reformave të ndërmarra nga Pekini, deklaroi një zëdhënës i CPPCC-së.

Duke pasur parasysh rënien e performancës ekonomike ndërkombëtare, rritja prej 6,9 % e Kinës është pozitive, dhe ekonomia kineze po zgjerohet ndjeshëm”, u shpreh zëdhënës i Komitetit Kombëtar Wang Guoqing.

“Kina do të arrijë të mbajë një rritje ekonomike të qëndrueshme pavarësisht situatës botërore e cila paraqitet më komplekse”, u shpreh Guoqing.

Lajme të ngjashme

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button