A duhet të përdorni piper të zi, të kuq apo të bardhë?

Këto 3 lloje piperi kryejnë të njëjtin fundin, i japin shije ushqimit tuaj. Por, a jeni në dilemë se cilin nga to duhet ta përdorni më shumë kur gatuani?

Ndryshimi:
Më i njohuri tek ne piperi i zi është ai që zgjidhet pasi është pjekur. Piperi i bardhë është thjesht piperi i zi por që i është pastruar lëkura. Nga ana tjetër, piperi i kuq djegës bënë pjesë në një shumëllojshmëri të ndryshme dhe përmban lëndën djegëse kapsaisinë që i jep shije pikante. Për sa i përket piperit jeshil, është thjesht piperi i zi që kokrrat e tij janë mbledhur dhe janë tharë përpara se të piqen.

Cilin piper të zgjidhni?
Më i mirë konsiderohet piperi i kuq, sepse besojnë se mbron organizmin nga lëndë kanceroze.

Lajme të ngjashme

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button