Në Francë rritet racizmi, anti-semitzmi dhe islamofobia

Në Francë, është rritur racizmi, anti-semitizmi dhe dhuna islamofobike, theksuan sot nga Këshilli i Europës, raporton Anadolu Agency (AA).

Shqetësues është fakti se gjuha e urrejtjes e cila është në rritje, është bërë dukuri e zakonshme në opinionin francez, sipas Këshillit të Evropës.

“Shqetëson fakti se gjuha e urrejtjes është bërë ‘normale’ në sferën publike. U bëj thirrje liderëve politikë që të përmbahen nga komentet të cilat tashmë kanë stigmatizuar grupet në nevojë dhe shkaktojnë tensione në shoqërinë franceze”, tha Sekretari i Përgjithshëm i Këshillit të Evropës, Thorbjorn Jagland.

Lajme të ngjashme

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button