DAP i “gjuan” edhe ato që përfitojnë nga interneti

Drejtoria e tw Hyrave Publike (DAP), këtë vit pret rritjen e paraqitjes së tatimeve nga qytetarët që fitojnë nga interneti, njofton VEST.

Paraqitja e të ardhura mbi të gjitha bazat në DAP është duke u realizuar. Deri më tani në DAP kanë arritur 109.939 paraqitje vjetore tatimore, ku 526 prej tyre janë dërguar përmes sistemit e-tatime. Qytetarët kanë kohë deri me 15 mars për ta kryer këtë obligim.

Për ato që do të harrojnë t`i paraqesin përfitimet e tyre online, Drejtoria Tatimore thotë se ka mënyra se si t`i zbuloj.

“Njëra prej kategorive të obliguesve që duhet të dërgojnë paraqitjen vjetore për tatimin personal, janë qytetarët që në vitin 2015 kanë realizuar të hyra përmes internetit nga : e-tregtia, shërbime të kryera prej faqeve të specializuara, ashtu si janë www.freelancer.com, www.upwork.com dhe të tjera, nga vendosja e reklamave në faqet e tyre personale dhe nga bastet e ndeshjeve sportive.

Lajme të ngjashme

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button