Pse shkurti njëherë në 4 vite ka 29 ditë?

Sot  është një nga ato ditë që ndodh vetëm një herë në 4 vite.

29 Shkurti Konsiderohet si një dite traditash dhe superticionesh. Në këtë ditë në shumë vende, femrat mund t’i propozojnë meshkujve për martesë, për të krijuar kështu të paktën një ditë barazi.

Gjithsesi, duke qenë se është një ditë shumë e nevojshme për sistemin tonë Diellor, provoni ta bëni një ditë të rëndësishme.

Ky vit është edhe viti i brishtë pasi muajit shkurt i shtohet një ditë më shumë si pasojë e barazimit  të kalendarit Gregorian në sistemin diellor.

Një orbitë komplete e tokës rreth diellit kryhet për saktësisht 365.2422 ditë, apo 365 ditë e 6 orë por kalendari Gregorian llogarit vetëm 365 ditë në vit dukë bërë kështu që 6 orët e grumbulluara brenda 4 viteve ti shtojnë një ditë të plotë në kalendar që ora dhe kalendari të sinkronizohen me orbitën e tokës rreth diellit.

Lajme të ngjashme

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button