Ordanovski: Zgjedhjet referendum kundër regjimit Gruevski-Ahmeti

Qendra për Demokraci dhe Zhvillim (QDZH) organizoi debatin e pestë në kuadër të sezonit të dytë të ‘’Shkollës për lidership’’ ku i ftuar ishte profesori universitar, zotëri Sasho Ordanoski.

Temë e këtij debati ishte situata aktuale në Maqedoni.

Debatin e hapi kryetari i QDZH-së, Orhan Murtezani i cili potencoi se kriza aktuale në të cilën gjendet Maqedonia tanimë nuk është vetëm politike, por rezultat i një mendësie politike që demokracinë e sheh si një proces formal për marrjen e legjitimitetit për sundim absolut.

Në vazhdim duke e shtjelluar krizën aktuale në të cilën ndodhet Maqedonia zotëri Ordanoski u ndal në shtyllat kryesore përmes të cilave ky pushtet ka arritur uzurpimin absolut të shtetit. Sipas tij këto shtylla janë, klientelizmi që e ka instaluar ky pushtet, punësimi në administratë dhe subvencionet në bujqësi të cilat nuk kanë gjeneruar zhvillim si dhe kontrolli i rreptë i medieve.

Më tej Ordanoski duke biseduar për marrëdhëniet ndëretnike u shpreh: “Unë gjithmonë kam qenë ithtarë i qëndrimit që shqiptarët meritojnë më shumë të drejta seç kanë pasur, dhe fajin më të madh për këtë e kanë pasur maqedonasit ngaqë ata janë populli shumicë dhe ata duhet t’i iniciojnë këto procese. Jo gjithherë shumica e kupton pozitën në të cilën gjendet pakica”.

Në fund duke i komentuar zgjedhjet e parakohshme parlamentare ai potencoi se këto zgjedhje nuk do të jenë zgjedhje ku do votohet ndonjë program i caktuar zgjedhorë, por zgjedhje ku do votohet pro ose kundër Nikolla Gruevskit dhe Ali Ahmetit.

Qendra për Demokraci dhe Zhvillim do vazhdojë me debatet mujore edhe në të ardhmen.

Lajme të ngjashme

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button