7 aeroplanët më të shpejtë në botë, shikoni çfarë shpejtësie mund të arrijnë (FOTO)

Shpejtësinë që mund të arrijnë këta aeroplanë, ju as që mund ta imagjinoni.

Lajmi.net i sjellë për ju 7 aeroplanët më të shpejtë në botë, si dhe shpejtësinë që mund të arrijnë ata.

F-4 Phantom IIF-4 Phantom II

Shpejtësia maksimale: 1.472 milje për orë

Fluturimi i parë: 27 maj, 1958

Convair F-106 Delta DartConvair F-106 Delta Dart

Shpejtësia maksimale: 1,525 milje për orë

Fluturimi i parë: 25 dhjetor, 1956

Mikoyan MiG-31 FoxhoundMikoyan MiG-31 Foxhound

Shpejtësia maksimale: 1,860 milje për orë

Fluturimi i parë: 16 shtator, 1957

Mikoyan Ye-152Mikoyan Ye-152

Shpejtësia maksimale: 1,883 milje për orë, transmeton lajmi.net.

Fluturimi i parë: 10 korrik, 1959

XB-70 Valkyrie

XB-70 Valkyrie

Shpejtësia maksimale: 2,056 milje për orë

Fluturimi i parë: 21 shtator, 1964

SR-71 Blackbird

SR-71 Blackbird

Shpejtësia maksimale: 2,200 milje për orë, transmeton lajmi.net.

Fluturimi i parë: 22 dhjetor, 1964

X-15

X-15

Shpejtësia maksimale: 4,520 milje për orë

Fluturimi i parë: 8 qershor, 1959

Lajme të ngjashme

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button