Prokuroria publike nuk pranon t’i jep Janevës lëndën “Magjar telekom”

Prokuroria speciale publike, Katica Janeva, nga Prokuroria publike Shkup ka kërkuar lëndën “Magjar telekom”, si dhe lëndët kundër Zoran Verushevski për armbajtje pa leje dhe djalit të tij, i cili akuzohet për prodhim dhe distribuim të pornografisë fëmijërore, kumtoi Prokuroria publike, njofton Portalb.

Nga Prokuroria reagojnë se me lëndët që i ka kërkuar Janeva i ka thyer kompetencat e saja, sepse siç thonë nga Prokuroria, këto lëndë nuk dalin nga përmbajtjet e materialeve të përgjimeve.

“Prokuroria publike- Shkup vlerëson se Prokuroria publike për ndjekjen e veprave penale të lidhura dhe që dalin nga përmbajtja e përgjimeve jo ligjore të komunikimeve kërkesat i bazon në dispozitën e nenit 11, paragrafi 2 nga Ligji për Prokurori publike për ndjekje të veprave penale të lidhura dhe që dalin nga përmbajtja e përgjimeve jo ligjore të komunikimeve, por e njëjta nuk e merr parasysh nenin 11, paragrafin 1 nga Ligji, në përputhje me atë Prokuroria publike do të merr kontroll mbi lëndët që bien nën kompetencat e së njëjtës. Kompetencat janë të rregulluar me nenin 5, paragrafi 1 nga Ligji. Njëherit, në këtë dispozitë qartazi është thënë se prokurori publik që do të autorizohet të hetojë dhe të ndjekë vepra penale që dalin nga përmbajtja e përgjimeve jo ligjore, siç është definuar në nenin 2 paragrafi 1 nga Ligji. Prokuroria publike- Shkup vlerëson se lëndët që kërkohen nuk janë të lidhura dhe as nuk dalin nga materialet për përgjimet, prandaj kërkesa e Prokurorisë publike për ndjekje të veprave penale që dalin dhe janë të lidhura me përgjimet e paligjshme nuk janë në përputhje me Ligjin dhe me kërkesën e këtillë janë shkelur kompetencat që Prokurorisë i garantohen me ligj”, thuhet në kumtesën e Prokurorisë.

Për shkak kësaj, Prokuroria publike ka parashtruar kërkesë deri te Këshilli i prokurorëve publik që të prononcohet dhe të vendosë nëse Janeva ka vepruar sipas ligjit ose i ka shkelur këto kompetenca.

“Prokuroria publike- Shkup kishte parasysh neni 7, paragrafi 3 nga ligji, sipas të cilit legaliteti i veprave të prokurorit publik që udhëheq me atë prokurori çmon Këshillin e prokurorëve publik të Maqedonisë”, thuhet në kumtesën e Prokurorisë./Portalb

Lajme të ngjashme

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button