Artileria turke godet Sirinë

Artileria e forcave turke të armatosura ka gjuajtur mbi katër rajone në Sirinë Veriore në kuadër të masave për reagim të kërcënimeve tejkufitare, deklaroi ministri turk i Mbrojtjes, Ismet Jëllmaz.

Sipas tij, mbi territorin e Turqisë është gjuajtur një granatë minahedhëse nga forcat e partisë Lidhja Demokratike dhe Partia Punëtore Kurde (PKK)

Në lidhje me hapjen e zjarrit mbi vendin, në kuadër të masave për reagim, është dhënë përgjigje me qëllim të ndërprerjes.

Artileria ka hapur zjarr mbi elemente (njësite luftarake), të përhapura në rajonet Maranaz, Sixharnaz, Tal Rafat dhe në aeroportin Menah.

Lajme të ngjashme

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button