Lule mimoze për veti antibakteriale

Mimoza është lulja të cilën po e shohim shumë në rrugë. Por a keni pyetur veten ndonjëherë se kjo lule ka dhe ndikime shëndetësore.

Mimoza rritet në pemë dhe është si pemë mëndafshi persike.

Në Kinë kjo lule njihet si lulja që sjell lumturinë kolektive, sepse është lulja e parë që çel dhe për shkak të aromës saj të fortë dhe karakteristike.

Mimoza është përdorur si bimë medicinale kohë më parë në Azinë Juglindore, në Kinë si dhe në disa vende të Lindjes.

Të gjitha pjesët e një luleje mimosa mund të përdoren për trajtime të ndryshme mjekësore duke filluar nga rrënjët, kërcelli e deri tek topthat e vegjël të verdhë të lules. Kjo bimë ka veti shumë të mira anti-inflamatore, por në disa raste edhe antibakteriale.

Lulja Mimoza mund të trajtoje inlamacionet, plagët, gjakderdhjet, diabetin, dhimbjet e veshkave dhe astmën. Po ashtu, kjo lule mund të trajtoje ndjeshmërinë e lëkurës dhe sëmundje të tjera su presionin e lartë të gjakut, pagjumësinë, ethet etj.

Lajme të ngjashme

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button