Nishani: Shqiptarët janë garantues të ekzistencës së Maqedonisë

Shqiptarët në Maqedoni e kanë konfirmuar, jo vetëm si një element shtet-formues, por edhe si garantues i ekzistencës dhe stabilitetit në Maqedoni.

Agjenda e Shqipërisë dhe Kosovës përputhet me atë që quhet interes kombëtar. Barrierat për bizneset e Kosovës duhet të eliminohen. Fatkeqësisht, në disa vende të rajonit ende vazhdon të jetë e përhapur albanofobia. Pavarësisht kësaj, shqiptarët kudo që jetojnë janë faktor stabiliteti. Shqipëria s’duhet të sillet me paternalizëm ndaj shqiptarëve të Kosovës, Luginës së Preshevës, Malit të Zi e Maqedonisë. Jam miq me të gjithë. Por, President vetëm i shqiptarëve që jetojnë në Shqipëri. Presidenti i Republikës, Bujar Nishani, flet për Gazetën Express.

Presidenti i Gjashtë i Shqipërisë ka folur edhe për albanofobinë, për vendimin e shqiptarëve të Luginës së Preshevës për të themeluar asociaciacion të tyre, për shqiptarët që po shkojnë në ISIS, njohjet e Kosovës, dekriminalizimin e politikës etj.

Lajme të ngjashme

Back to top button