fbpx

Lustrimi i ministrave si hakmarrje politike

Ramadan Ramadani, kolumnë- “Mbylle sistemin, hyn në karrocë!”, Fokus

Dikush ka pas frikë nga barcoletat për pylltarët, i cili përfundimisht do t’i largonte të gjithë nga pylli, e prandaj ka vendosur të punësojë pylltarë përmes lotarisë. Ja pra, qartë mos ka asnjë mundësi që dikush, meqëllim që të bashkohet, dhe që prej brendisë ta përdor sistemin për prishjen e tij!

Goran Mihajllovski, kolumnë- “60 metra katrorë”, Vest

Për festën e 11 Tetorit, Struga ka qenë e fundosur me flamuj maqedonas. Ajo ishte një nga lajmet kryesore. Si Struga ska asnjë tjetër.

Biljana Sekullovska, kolumnë – “Kërkohet: Kryetari”, Vest

Në Maqedoni të tjera, nëse vërtetohet ekzistenca e botave paralele, ndoshta aspak nuk do të kishte gjurmë pas Shipoviqit, së paku jo me atë emër të koduar kryetari, që përfshin gjueti politike, e jo një kërkim penal.

Sonja Kramarska, kolumnë- “Edhe ministrat ilustrojnë,apo jo?”, Utrinski Vesnik

Lustrimet e ministrave të punëve të brendshme, objektivisht nuk mund të përjetohet si asgjë më shumë se një hakmarrje politike të VMRO -DPMNE-së ndaj LSDM-së dhe projekt për diskreditimin e kundërshtarit politik.

Kire Naumov, kolumnë – “Gjithë sipas listës”, Utrinski Vesnik

Figura më e trishtuar këtë javë është Vlladimir Peshevski. Në vend se përpropozimin e LSDM-së për ta rikthyer TVSH-në në 15 përqind të folë Stavreski, Peshevski mori komandën që duket injorant para publikut.

Darko Janevski, kolumnë- “VMRO-vizmi më nuk durohet”, Dnevnik

Duket se nuk ka asgjë tjetër, përveç Ilindenit, dhe Goces, dhe Dames, që t’i deklarojmë si fashiste. Duhet njohur vetëm Lufta Nacional Çlirimtare dhe vetëm komunizmin.

Vllado Buçkovski, kolumnë- “Partizanët janë të frymëzuar nga dheu Ilinden “, Gazeta

Kuzmani, si pasues i flaktë dhe njohës mirë i fillimit të punës të Ilindenasve, shpesh në shfaqjet e tij a ka praktikuar fjalinë: “Do të ngrohë dielli i çlirë mbi Maqedoninë”.

Vllatko Gjorçev, kolumnë – “Djemtë që mposhtën Hitlerin”, Dnevnik

Pozita maqedonase ishte e garantuar nga 100 mija trupat amerikane në fund të luftës. Me këta 100 mijë njerëz nën armë, me territorin e tyre të lirë, me popull të përkushtuar për të tyren, me divizione, korpuse dhe brigada, askush nuk mundeshte t’i anashkalojë maqedonasit.

Lajme të ngjashme

Back to top button