fbpx

Daullet e varfërisë

Erol Rizaov, kolumnë- “Kontributi i i Ali berberit”, Utrinski Vesnik

Kundërvajtja e tatimpaguesve shumë herë është më e vogël se ajo e atyre që i harxhojnë të hollat e buxhetit pa kontrollë dhe llogaridhënie. Deri tani askush nga eshalonet e larta të pushtetit nuk u dënua për harxhim joligjor të parave të buxhetit .

Todor Pendarov, kolumnë- “Groteska e realitetit tonë”, Utrinski Vesnik

Nëse  bëhen 1600 punësime në “Pyjet e Maqedonisë”, e në të njejtën kohë në daullene varfërisë kanë mbetur edhe 23.400 njerëz nuk është bizare – atëhere nuk di se çka tjetër mundet të jetë.

Tanja Popovska, editorial- “Mjegull rreth listës zgjedhore”, Utrinski Vesnik

Vetëm dëshira e sinqertë politike nga të gjitha subjektet pjesëmarrëse  në procesin zgjedhor, nga partitë, e deri te Qeveria dhe të gjitha institucionet, mundet të ndihmojë në pastrimin e listës zgjedhore, të adoptohen rregulla të reja zgjedhore dhe të organizohen zgjedhje fer dhe demokratike.

Xhejson Miko, kolumnë- “Robëri nga shumë liri”, Dnevnik

Shumë njerëz mendojnë se liria është të besh atë që don. Por liria nuk është leje të bësh çka të dusah, ajo është fuqia të veprosh ashtu si duhet.

Pande Kolemishevski, kolumnë-“ Demosteni për Athinë, Maqedonasit për emër”, Dnevnik                    

Është e pamundur t’i mposhtni armiqët e huaj, nëse nuk i keni dënuar përmbajtësit e tyre brenda, në qytet.

Lajme të ngjashme

Back to top button