fbpx

Arsyeja pse ekzistojnë njerëz të njëjtë me ne në pamje

Sa herë keni parë dikë të njëjtë me një mikun tuaj? Sipas shkencës, secili mund të ketë një sozi ose, më thjesht, një “binjak”.

Arsyeja për këto ngjashmëri është e thjeshtë: Ekziston një numër i caktuar i gjeneve që ndikojnë në formimin e fytyrës sonë dhe, për këtë, është e mundur statistikisht që këto të kombinohen në një mënyrë të ngjashme për të krijuar dy, ose më shumë, njerëz të ngjashëm.

Fytyra e njeriut është pjesa më e ndryshueshme e trupit tonë.

Ne e njohim veten përmes shprehjeve dhe formës së duarve, syve etj, dhe për këtë duhet që ato të jenë sa më “unike”.

Por nëse do të kemi mundësi që të udhëtojmë nëpër të gjithë globin, patjetër do të kemi shanse për të takuar një sozi tonën nëpër botë.

Ja dhe këto dy vajza që shihni në foto. Për një moment mund t’i merrni si vajza binjake nga barku i një nëne, por janë thjesht të ngjashme dhe kanë njohur njëra-tjetrën.

Lajme të ngjashme

Back to top button