Tekstet shkollore: Përmbajtje fyese për shqiptarët

Shqiptarët e Maqedonisë prejardhjen e kanë nga Shqipëria veriore dhe e mesme. Në Maqedoni ka disa fise shqiptare që e llogarisin veten si autoktonë. Kryesisht ata janë maqedonas që gjatë periudhës së sundimit turk e kanë pranuar fenë islame dhe gradualisht janë shqiptarizuar. Kështu etiketohen shqiptarët në librin e gjeografisë për vitin e parë të shkollave të mesmenjofton Alsat M.

Profesori i gjeografisë Burim Aliu thotë se këto përmbajtje janë fyese dhe irritojnë shqiptarët. Aliu thotë se ai por edhe të gjithë kolegët e tij këto pjesë do ti anashkalojnë gjatë orëve të mësimit.

 

Lajme të ngjashme

Back to top button