fbpx

3650 emigrantë kanë arritur në Vjenë nga Budapesti

Mbrëmë 3650 emigrantë kanë arritur me tren nga Budapesti në Vjenë, ky është numër rekord për një ditë, ka deklaruar policia austriake.

“Tani jemi në procesin e vërtetimit, sa prej tyre kërkojnë azil”, ka thënë zëdhënësi i policisë austriake Patrik Majerhofer.

Dje qeveritarët hungarez i kanë lejuar emigrantët që të largohen me tren për në Austri dhe Gjermani. Një pjesë e madhe e tyre kanë arritur në Vjenë, një pjesë e madhe e tyre natën e kanë kaluar në stacionin hekurudhor, me qëllim që të vazhdojnë për në Gjermani, e cila javën e kaluar i lehtësoi kushtet për fitimin e statusit “i ikur” për shtetasit e Sirisë”, njofton Fox.

Mbrëmë edhe rreth 400 emigrantë kanë arritur me tren nga Budapesti në Munih.

Kancelaria gjermane Angela Merkel, më parë ka paralajmëruar se mossuksesi eventual i krizës së emigrantëve do t’i vë në pyetje idealet e BE-së.

 

Lajme të ngjashme

Back to top button