fbpx

Maqedonia shteti më i ndotur në Evropë

Nga gjithsej 37 vende Maqedonia e mban trofeun për shtet më të ndotur në Evropë në gjysmën e parë të vitit 2015 me indeksin e ndotjes 87.70.

Qendra e pavarur hulumtuese Numbeo e ka radhitur Maqedoninë në vendin e parë në Evropë sipas indeksit të ndotjes në pjesën e parë të vitit 2015.

Pas Maqedonisë radhitet Monako dhe Shqipëria në vendin e dytë dhe të tretë, në vendin katërt Rusia më pas Ukraina dhe Malta.

Bulgaria dhe Serbia janë në vendin e shtatë dhe të tetë, në vendin e nëntë Italia, derisa Belgjika në vendin e 10.

Të gjithë analizën mund ta gjeni në këtë link.

Lajme të ngjashme

Back to top button