fbpx

Konflikti në Kumanovë komentohet nga ambasadori rus në Maqedoni

Ambasadori rus në Maqedoni, Oleg Shçerbak mes pyetjeve të parashtruara ka dhënë përgjigje edhe mbi ngjarjen e Kumanovës, në një intervistë për gazetën maqedonase “Dnevnik”.

Analistë konsiderojnë se tentimi në Kumanovë për destabilizim të Maqedonisë është pasojë e përmirësimit të bashkëpunimit ekonomik me Rusinë dhe veçmas për shkak të përgjigjes pozitive për pjesëmarrje në gazësjellësin “Rjedha turke”?

“Nuk ka dyshime se sulmi terrorist në Kumanovë është pjesë e planit më të gjerë për destabilizim të gjendjes politike e ekonomike në Maqedoni. Incidenti është porosi dhe nëse analistët e përmendur kanë të drejtë, del përfundimi logjik për lidhshmëri të ‘terroristëve’ me qarqe të caktuara politike që e përdorin terrorizmin për promovimin e interesave te tyre në dëm të ekonomisë maqedonase, sovranitetit dhe sigurisë së shtetit tuaj dhe qytetarëve të saj”, ka thënë ambasadori rus, Oleg Shçerbak, transmeton Aktuale.

Lajme të ngjashme

Back to top button