Egjipti dënon tre gazetarë të Al-Jazeeras

Tre gazetarë të Al-Jazeeras janë dënuar me tri vjet heqje lirie nga shteti i Egjiptit për “shpërndarje të lajmeve të pavërteta”, transmeton Klan Kosova.

Kandezo-egjiptiani, Mohamed Fahmy  dhe egjiptiani Baher Mohamed ishin të pranishëm në gjykatë në Kajro për ta dëgjuar shqiptimin e dënimit.

Kurse, australiani Peter Greste ishte deportuar më herët këtë vit në Australi, dhe u dënua në mungesë.

Ata janë të akuzuar për se kanë ndihmuar pjesëtarë të  “Vëllazërisë Myslimane”.

Lajme të ngjashme

Back to top button