fbpx

Këto janë detyrat e Vjenës për Ballkanin perendimor

Sipas deklaratës së fituar nga Samiti i Vjenës për Ballkanin Perëndimor  në Vjenë, vendet pjesëmarrëse janë ngarkuar me detyrë që mospajtimet nuk do t’i keqpërdorin kundër njëri tjetrit në procesin e eurointegrimeve, gjithashtu do ta jenë të mbështetura nga BE-ja për zgjidhjen e mosmarrëveshjeve bilaterale.

Samiti ka përfunduar me konkluzionin se shtet e Ballkanit Perëndimor, duhet të përpiqen që sa më shpejtë t’i mbarojnë proceset e brendshme reformuese , gjithashtu edhe luftën kundër korrupsionit dhe krimit të organizuar.

Në lidhje me Maqedoninë, në këtë Samit është thënë që duhet të rriten përpjekjet për gjetjen e një kompromisi me Greqinë për çështjen e emrit. Për çështjen e imigrimit ilegal, krerët e kanë potencuar rëndësinë e organizimit të konferencës në nivel të lartë e cila është përkushtuar për sfidat për rrugët e Ballkanit Perëndimor.

 

Lajme të ngjashme

Një koment

  1. Shpresojm qe kesaj radhe nga Samiti i Vjenës për Ballkanin Perëndimor në Vjenë, per vendet pjesëmarrëse që janë ngarkuar me detyrë që mospajtimet nuk do t’i keqpërdorin kundër njëri tjetrit në procesin e eurointegrimeve, gjithashtu do ta jenë të mbështetura nga BE-ja për zgjidhjen e mosmarrëveshjeve bilaterale.
    Siq po shifer samiti ka përfunduar me konkluzionin se shtet e Ballkanit Perëndimor, duhet të përpiqen që sa më shpejtë t’i kryejne detyrat e shtepise , gjithashtu duhet luftuar kundër korrupsionit dhe krimit të organizuar, qe eshte njera prej detyrave qe kerkon samiti i vjenes. Për çështjen e imigrimit ilegal, krerët e kanë potencuar rëndësinë e organizimit të konferencës në nivel të lartë e cila është përkushtuar për sfidat për rrugët e Ballkanit Perëndimor.

    Keto jane detyrtar dhe obligimet qe dalin nga samiti i vjenes, qe duhet zbatuar me pikemeri sepse pa nje integrim te brendshmen te vendit nuk do kemi integrim te jashtem, andaj detyrat qe jane dhene nga samiti i vjenes nuk duhet neglizhuar, sepse qdo zvarritje ne kete drejtim i ngadaleson proceduart intergruese te vendit.

Back to top button