fbpx

Sëmundja më vdekjeprurëse në Maqedoni, por edhe në shtete të tjera (Video)

Në botë çdo ditë vdesin rreth 150,000 njerëz. Pas disa vite hulumtimesh shkencëtarët kanë përpiluar një hartë ku tregohen shkaqet më të mëdha të vdekjes të parakohshme në vende të botës.

Shumica e njerëzve në botë vdesin nga sëmundjet e zemrës. Shqiptarët, grekët, gjermanët dhe italianët përfshihen në këtë grup, si dhe shumë vende të tjera të Evropës. Ndërsa vetëm në Maqedoni dhe Portugali shkaku më i madh i vdekjes së parakohshme është goditja në tru, shkruan Vox, transmeton Portalb.

Shihni shkaqet e shteteve tjera në këtë video:

Lajme të ngjashme

Back to top button