fbpx

Aeroporti që kushtoi 1 miliard euro shitet për 10 mijë

Një grup investitorësh ndërkombëtarë kanë fituar ankandin për blerjen e një aeroporti të braktisur në Spanjën qendrore për 10 mijë euro, 100 mijë herë më pak se kostoja e ndërtimit.

Investitorët kinezë ishin të vetmit që ofruan për aeroportin “Ciudad Real” në jug të kryeqytetit Madrid, i ndërtuar gjatë periudhës së lulëzimit të ekonomisë spanjolle.

2

Grupi “Tzaneen International” thotë se synon ta shndërrojë aeroportin në një pikë hyrëse në Evropë për kompanitë kineze.

“Ciudad Real”, 235 kilometra në jug të Madridit, u ndërtua alternativë e aeroportit të Barahas.

3

Aeroporti, ndërtimi i të cilit kushtoi 1 miliardë euro, falimentoi dhe u mbyll në 2012-ën, katër vjet pasi u hap.

4

Gjithsesi, ekziston ende mundësia që të tjerë blerës të ofrojnë shumën minimale prej 28 milionë eurosh të kërkuar nga shitësi para fundit të shtatorit.

5

Lajme të ngjashme

Back to top button