Tani mund të keni karrierën që dëshironi, duhet të ndiqni këto këshilla

Sekreti i jetës nuk është të fitojmë llotari ose të bëhemi të famshëm, sekreti është të lidhemi me veten dhe me njerëzit që duam. Një mënyrë për të gjetur vetën është përmes profesionit tuaj. Edhe nëse jeni duke ndjekur rrugën e suksesit tuaj ose po e bëni botën një vend më të mirë, ju duhet të ndiheni që po jetoni një jetë të suksesshme dhe me plotë kuptim.

Ja disa hapa qe do t’iu ndihmojnë për të kthyer ëndërrat e karrierës në realitet.

 1. Endërro karrierën tënde

  Gjeni kohë për veten, gjeni kohë të ëndërosh të ardhmen tënde. Atë se /farë dëshironi të punoni. Mendoni kohën kur kë qëne fëmijë, se sa të gjallë ju kanë bërë të ndihesh. Gjeni çfarëdo edhe mos u frikësoni ta ndiqni ëndrrën tuaj.

 2. Thyeni pengesat e karrierës

  Mos ia vëni veshin zërit brenda kokës tuaj që ju jep shumë arsye se ju nuk mund të keni atë çfarë dëshironi. Fokusohuni në atë se çfarë është me rëndësi për të arritur ëndërrat tuaja. Të thyeni barierat është hapi i parë për të parë botën dhe arritur një karrierë të suksesshme.

 3. Ndërtoni guximin në karrierë

  Kur një herë arrini ti dini ëndrrat dhe dëshirat tuaja, ndoshta mund të ndryshoni mendje për karrierën tuaj. Por kjo është në rregull. Mos u frikësoni të ndërroni mendimet – është mënyra më e mirë për të mësuar për veten dhe kjo do t’iu shpijë drejt asaj se çfarë doni në jetë. Mos harroni, frika juaj më e madhe fsheh potencialin tuaj më të madh, kështu që besoni se ëndrra juaj është e mundur dhe bëhuni insipirues për ndryshime të nevojshme.

 4. Mendime, Fjalë, Vepra

  Mbështëtni ëndërrat tuaja duke caktuar qëllimet që ju ndihmojnë të ktheni mendimet tuaja në fjalë dhe më pas në vepra. Merrni një fletë dhe ndajeni në dy kolona: në kolonën e parë shkruani gjendjen se ku je tani në karrierën tënde, në kolonën e dyta shkruani të gjitha çfarë dëshironi të përfshihen në karrierën tuaj. Dhe më pas filloni të punoni drejt asaj se çfarë doni të arrini.

 5. Caktoni rrugën e karrierës tuaj

  Planifikoni hapat e nevojshëm për të realizuar ëndrrat tuaja, dhe më pas zbatojeni këtë plan. Festoni dhe shpërbleni vetën në çdo hap, veçanërisht kur keni arritur ndonjë qëllim me sukses-kjo bën qëllimet e vërteta dhe ju mban të motivuar.

 6. Shoqërohuni me njerëz pozitiv

  Shiko botën si një vend pozitiv në vend se të mendoni se e kaluara juaj po ju ndalon të arrini dëshirat tuaja. Të keni karrierë të suksesshme është me e lehtë kur jeni të rrethuar me njerëz që ju besojnë dhe të duam ty. Nëse keni një mentor profesional, shoqëror dhe shpirtëror afër veti, lidhuni me ta për t’iu ndihmuar t’i kaloni pengesat që mund t’i hasni gjatë zhvillimit të karrierës.

Lajme të ngjashme

Back to top button