fbpx

Ja cili telefon e ka kamerën më të mirë (Foto)

Të gjithë prodhuesit e telefonave të zgjuar pretendojnë se ofrojnë kamerën më të mirë të mundshme, ndaj duhet të jemi të qartë para se të bëjmë një zgjedhje.
“Yahoo” na jep një udhërrëfyes duke marrë shembull gjashtë modele: “iPhone 6”, “iPhone 6 Plus”, “Samsung Galaxy S6”, “Samsung Galaxy Note 4”, “LG G4” dhe “HTC One M9”. Secili prej këtyre telefonave ka dalë në treg brenda vitit të fundit.

Ajo çka u vu re nga analiza është se numri i megapikselave jo domosdoshmërisht përkthehet në një kamera më të mirë.

Renditja u bë pas vlerësimit me pikë (1-6) secilën kamera, duke u bazuar në gjashtë elementë: cilësia e detajeve në distancë, cilësia e ngjyrave dhe detajeve në distancë, cilësia e kontrastit të ngjyrave, cilësia e detajeve nga afër, cilësia e fotove-portret dhe cilësia e fotove në dritë të dobët, transmeton Telegrafi.

Pas disa provash rezultoi se “LG G4” ka kamerën më të mirë, me 32 pikë nga 36 të mundshme, e ndjekur me radhë nga “Galaxy S6” (29), “Galaxy Note 4” (25), “iPhone 6 Plus” (17), “iPhone 6” (15) dhe “HTC’s One M9” (8 pikë).

“LG G4” kap pamje më të detajuara dhe me ngjyra, ndërsa nëse kërkoni një kamera që ofron më pak detaje por ngjyra më të mira, “Galaxy S6” dhe “Galaxy Note 4” janë zgjedhje të mira. Nga ana tjetër, “iPhone 6” dhe “iPhone 6 Plus” janë të mirë për foto me ngjyra cilësore, por që e humbasin cilësinë nëse zmadhohen, për shkak të numrit të vogël të megapikselave. E nëse doni një telefon të zgjuar me kamera cilësore, “HTC One M9” nuk është një ide e zgjuar.

Cilësia e detajeve në distancë: “LG G4”

Cili telefon e ka kamerën më të mirë
Cili telefon e ka kamerën më të mirë

Cilësia e ngjyrave dhe detajeve në distancë: “Samsung Galaxy S6”

Cili telefon e ka kamerën më të mirë
Cili telefon e ka kamerën më të mirë

Cilësia e kontrastit të ngjyrave: “Samsung Galaxy S6”

Cili telefon e ka kamerën më të mirë
Cili telefon e ka kamerën më të mirë

Cilësia e detajeve nga afër: “LG G4”

Cili telefon e ka kamerën më të mirë
Cili telefon e ka kamerën më të mirë

Cilësia e fotove-portret: “LG G4”

Cili telefon e ka kamerën më të mirë
Cili telefon e ka kamerën më të mirë

Cilësia e fotove në dritë të dobët: “LG G4”

Cili telefon e ka kamerën më të mirë
Cili telefon e ka kamerën më të mirë
Tags

Lajme të ngjashme

Back to top button
Close