“Mirupafshim roaming”, Bashkimi Europian arrin marrëveshjen

Bashkimi Europian ka arritur marrëveshjen që qytetarët e 28 shteteve anëtare në vitin 2017 t’i japin fund romingun.

Marrëveshja ka të bëjë po ashtu edhe për një internet më të shpejtë dhe të hapur. Nga qershori i 2017’tës qytetarët e BE’së nuk do të paguajnë më tarifa për roming.

Për një dekadë, Komisioni Europian ka qenë vazhdimisht duke punuar për të ulur tarifat e roaming brenda BE-së. Çmimet për roaming thirrje, SMS dhe të dhënat kanë rënë në 80% që nga 2007, transmeton Express.

Roming sot është 91% më lirë në krahasim me vitin 2007. Tashmë nga prilli 2016, roaming do të bëhet edhe më e lirë: operatorët do të jetë vetëm në gjendje për të ngarkuar një shtesë të vogël shuma për çmimet e brendshme deri në 0,05 € për minutë të thirrjes dhe 0,02 € për një SMS të dërguar, dhe 0.05 € për MB të dhënave (përjashtuar. TVSH).

Lajme të ngjashme

Back to top button