Përgjithmonë të lumtur në martesën tuaj!

Lumturia në martesë definon lumturinë e gjithë jetës tuaj. Por, a është lumturia një rrugë e vështirë për t’u arritur?
Këto pesë këshilla do t’ju ndihmojnë të jeni e lumtur me martesën tuaj:

1. Jepni vëmendjen tuaj të pandarë bashkëshortit kur ai apo ajo dëshiron të flas me ju.

2. Diskutoni financat së bashku. Ndodh shpesh që mollë sherri në mes të çifteve të martuara janë çështje e parave. Të dy prej jush duhet të keni një qëllim financiar për të ndjekur.

3. Mos e vëni fajin tërësisht në bashkëshortin tuaj – kjo është një këshillë e rëndësishme për një jetë martesore, sepse në rast të një konflikti, gjithmonë vlerësohet nga partneri se cilat janë objektivat tuaja për atë gjë. Në vend të gabimit, zgjidhni fjalët tuaja me mençuri, si “A do të jetë më mirë nëse ju më ndihmoni të lajë enët!” Në vend të “Përse duhet të laj gjithmonë enët”.

4. Mëso nga gabimet e kaluara – për shembull në qoftë se ka disa situata të cilat nga natyra janë të tensionuara , shmangini duke folur me bashkëshortin tuaj, shkruan Living. Ju gjithashtu duhet të shmangni sjelljet që e bëjnë bashkëshortin tuaj të inatoset.

5. Mos jini kryelartë në lidhje me një vendim të drejtë me të afirmuar “Unë ju thashë!” Kjo reflekton vetëm që ju jeni duke u tallur me personin që jeni duke folur me të. Do të jetë shumë më mirë në qoftë se ju pranoni gabimin tuaj menjëherë dhe nuk thoni asgjë, edhe kur provohet se keni të drejtë. /Telegrafi/

Lajme të ngjashme

Back to top button