11 rregulla të suksesit!

Nëse dëshironi të arrini sukses bëni këto 11 këshilla rregullat tuaja:

1) Fshije nga fjalori dhe jeta jote fjalën ‘do të’!

2) Keni kujdes nga inspirimet negative: unë jam dështak, lënda është e vështirë, nuk mësohet dot, etj.

3) Bindu për rëndësinë e diturisë dhe të mësuarit.

4) Keni kujdes shokët e këqij dhe ata që ta mbysin kohën!

5) Rregullo librat e tua dhe renditi ato, kjo ndikon më shumë në freskimin e memories tënde.

6) Kryej detyrat e tua menjëherë, mos i lërë për më vonë.

7) Kujdes ushqimet e shpejta (fast food). Ha ushqime të freskëta, si: pemë, perime, etj.

8) Koordino kohën tënde. Mos i përsërit mësimet kur je shumë i lodhur.

9) Përkujto se mënyra më e mirë e shfrytëzimit të kohës është të fillosh tani, pa humbur as edhe një çast.

10) Përcakto prioritet e mësimit dhe studimit sipas kohës në dispozicion.

11) Përpilo një tabelë ditore dhe javore për kohën tënde dhe mësimet, që duhet dhënë prioritet.

Lajme të ngjashme

Back to top button