OH Hilal me aksion humanitar në Kërçovë

Organizata Humanitare Hilal vazhdoi me karvanin humanitar duke organizuari shpërndarjen e ndihmave në produkte ushqimore dhe materiale sanitare, për nevojtarët në Kërçovë dhe rrethinë.

Aksioni i radhës u realizua në objektin e Myftinisë së Kërçovës dhe prezencën e Myftiut Murat ef. Huseini dhe operativës së myftinisë, të cilët u angazhuan gjatë tërë procesit të shpërndarjes së organizuar të 270 paketave humanitare të dedikuara për këtë myftini në një peshë prej 6.5 tonelata.

“Sot bëmë shpërndarjen e ndihmave humanitare të dedikuara për skamnorët dhe jetimët e rajonit të Kërçovës. Ne si Myftini e Kërçovës ndamë 270 pako përmes Organizatë Humanitare Hilal, të cilën e shfrytëzoj rastin ta falënderoj, sepse më aktivitete dhe veprimet që ndërmerr është rikthyen në organizatën më aktive humanitare në vend. ” tha mes tjerash Myftiu Huseini, i cili më tej shtoi se “Këto ndihma ndahen menjëherë, në praninë e mediumeve dhe në praninë e të gjithë të ftuarve që duhet të marin paketën humanitare. Ne jemi të lumtur që sado pak të ndikojmë në zbutjen e skamjes të këtyre njerëzve pikërisht në prag të muajit të Ramazanit”.

Nga ana tjetër, kryetari i Organizatës Humanitare Hilal, Mustafa ef. Dauti tha se aktivitete të tilla do të organizohen gjatë gjithë muajit të Ramazanit dhe ato do të ndërmerren në tërë territorin e Maqedonisë. “Muaji i Ramazanit është muaji i bamirësisë, muaj i solidaritetit, muaj humanitetit. Më shumë se kurrë do herë, besimtarët, agjëruesit e kategorive të ndryshme, qofshin të pasur apo skamnorë, ballafaqohen drejt për së drejti me urinë dhe etjen, prandaj prej shumë elementeve tjera që ka ky muaj i pastërtisë e ka edhe ngritjen apo vetëdijesimin dhe e fut drejt për së drejt agjëruesin në gjendjen me të cilën përballen skamnorët në të shumtën e kohës.

Sipas parashikimeve, llogaritet që brenda muajit të Ramazanit të ndihmohen rreth 10 mijë familje në Maqedoni të cilat kanë nevojë thelbësore për produkte ushqimore dhe higjienike.

 

Lajme të ngjashme

Back to top button