Dashuria…

“Dashuria përmledh në vetvete të gjitha cilësit fisnike njerëzore. Dashuria është i vetmi pasion që nuk njeh as të kaluar, as të ardhme.”

Honoré de Balzac (20 maj 1799 – 18 gusht 1850 ) Në moshën 8 vjeçare mamaja e tij e dërgoi të studionte në oratorin e Vendôme, ku për 6 vjet studioi shumë lende, por gjithashtu duke nxjerrë në pah talentin e tij në letërsi. Studioi në kolegjin Tours e më pas Paris, ku u transferua së bashku me familjen. U regjistrua në fakultetin e jurisprudencës, dhe në të njëjtën kohë punonte në një zyre noterie. Në moshën 20 vjeçare zbuloi dhuntinë e tij për të shkruajtur.

Back to top button