BB ndihmon Nepalin me gjysmë miliardi dollarë

Banka Botërore është zotuar se do të ndihmojë Nepalin me gjysmë miliardi dollarë.

Nepali është shkatërruar nga dy tërmete, në muajin prill dhe maj, të cilat kanë vrarë afro 9,000 njerëz.

Banka Botërore ka thënë se disa mjete do të shkojnë për rindërtim, disa direkt për qeverinë.

Autoritetet e Nepalit kanë vlerësuar se rindërtimi nga katastrofa do të kushtojë rreth 6.6 miliardë dollarë dhe do të zgjasë pesë vjet.

Lajme të ngjashme

Back to top button