fbpx

Lajm i mirë për ata që ushtrojnë

Në një studim, ku kanë marrë pjesë 46 të rritur në të njëzetat e tyre, u detyruan të shihnin në ekran një seri të fotografive të viteve 90-ta, për të testuar kujtesën e tyre.

Më pas, të gjithë pjesëmarrësit e studimit ishin ulur në mjetet e ushtrimit. Gjysma e tyre kishin bërë një seri të 50 ngritjeve. Të tjerët vetëm janë ulur në pajisje. Ndërkohë, ekspertët kanë gjurmuar normat e zemrës, presionin e gjakut, transmeton Klan Kosova.

Dy ditë pas kësaj, të gjithë pjesëmarrësit në studim bën jehonë përsëri në laborator duke parë një seri të 180 fotografive – 90 origjinale dhe 90 të reja.

Rezultati i studimit ishte qenë si në vijim: ata që nuk kanë ushtruar kanë hequr nga mendja mbi gjysmën e imazheve në ekran, ndërsa grupi tjetër i cili ka ushtruar, ka mbajtur në mend dhjetë për qind më shumë.

Ky nuk është studimi i parë që ka treguar lidhjen midis ushtrimit dhe funksionimin më të mirë të trurit.

Një studim i kryer në Brazil tregoi se gjashtë muaj të trajnimit të rregullt përmirëson funksionin e trurit, edhe kur është fjala për kujtesë afatshkurtër dhe atë afatgjatë.

Lajme të ngjashme

Back to top button