Ndaloni këto veti që dëmtojnë trurin tuaj

Këto shprehi dëmtojnë efikasitetin e trurit tonë:

  1. Mos ngrënia e mëngjesit

Njerëzit të cilët nuk marrin mëngjes do të kenë nivelin e sheqerit të ulët në gjak. Kjo çon në një furnizim të pamjaftueshëm të ushqyesve të trurit dhe shkakton degjenerimin e trurit.

  1. Ngrënia e tepërt

Ajo shkakton forcim të arterieve të trurit, duke çuar në një rënie të fuqisë mendore.

  1. Pirja e duhanit

Ajo shkakton tkurrje të shumëfishtë të trurit dhe mund të çojë tek sëmundja e Alzheimerit.

  1. Konsumi i lartë i sheqerit

Konsumimi i tepërt i sheqerit do të ndërpresë thithjen e proteinave dhe lëndëve ushqyese të shkaktojnë kequshqyerje dhe mund të ndërhyjë në zhvillimin e trurit.

  1. Ndotja e ajrit

Truri është konsumatori më i madh oksigjenit në trupin tonë. Thithja e ajrit të ndotur zvogëlon furnizimin e oksigjenit në tru, duke sjellë një rënie në efikasitetin e trurit.

  1. Pagjumësia

Gjumi është i nevojshëm për trurin tonë. Privimi nga gjumi afatgjatë do të përshpejtojë vdekjen e qelizave të trurit.

  1. Mbulimi i kokës gjatë gjumit

Duke fjetur me kokë të mbuluar rritet përqendrimi i dyoksidit të karbonit dhe zvogëlohet përqendrimi i oksigjenit që mund të çojë në efekte të dëmshme të trurit.

  1. Puna gjatë sëmundjes

Puna e vështirë apo duke studiuar me sëmundje mund të çojë në një rënie të efikasitetit të trurit, si dhe dëmtim të trurit.

  1. Mungesë në mendimet stimuluese

Të menduarit është mënyra më e mirë për të trajnuar trurin tonë, mungesa në mendime ndikon ne mos stimulim të trurit e cila mund të shkaktojë t’kurrje të trurit.

  1. Duke folur rrallë

Bisedat intelektuale do të promovojë efikasitetin e trurit.

Lajme të ngjashme

Back to top button