Jeni i stresuar? Kjo taktikë e lashtë mund t’u vijë në ndihmë

Jeni në stres dhe dëshironi të qetësoheni? Gishtat janë përgjegjës për emocione të ndryshme, dhe ju mund t’i kontrolloni ato duke bërë pak presion në disa pika të dorës.

Nëse dëshironi të dini se çfarë mund të bëni për t’i kontrolluar pikat e tensionit tuaj, atëherë hidhni një sy listës së gjërave të përmendura më poshtë:

Pikat tuaja të presionit janë përgjegjëse për:

Gishti i madh është përgjegjës për neverinë kështu që ju mund të manipuloni me të me këtë ushtrim të thjeshtë.

Gishti tregues është përgjegjës për frikën, duke bërë ushtrime të shpeshta ju do të hiqni frikën që keni.

Gishti i mesëm është për zemërim.

Gishti i unazës është përgjegjës për trishtimin.

Nëse keni stres atëherë gishti juaj i vogël është përgjegjës për të.

Ne kemi një sistem kompleks të strukturës së energjisë, dhe i gjithë trupi juaj reagon ndaj ndryshimeve të papritura në emocion. Këto emocione drejtohen përmes organeve të ndryshme, dhe gishtat tuaj janë si një telekomandë, transmeton Lajmi.net.

Si të ushtroni?

Gishti i madh: Ju duhet ta mbani atë me një dorë dhe të thithni/nxirrni frymë tri herë për gisht. Bëjeni këtë për të dy gishtat.

Gishti tregues: Bëni tri frymëmarrje të plota duke mbajtur gishtin tregues. Tërhiqeni atë plotësisht mbrapa në dorë pastaj.

Ju duhet të bëni këtë proces për të gjithë gishtat. Mbani ata dhe merrni frymë tre deri në katër herë. Ju do të ndjeheni çdo herë ndryshe!

Lajme të ngjashme

Back to top button