fbpx

Tre metoda për ta përforcuar koncentrimin tuaj

Tri këshillat e mëposhtme do t’ju ndihmojnë të mbani përqendrimin:

Zvogëloni shpërqendrimet

Mbani përqendrimin tuaj duke identifikuar gjërat që ju shpërqendrojnë. Kur jeni në gjysmë të punës dhe e kuptoni se nuk jeni të koncentruar siç ishit në fillim, merrni frymë thellë dhe shikoni vendin ku po punoni. Shikoni çfarë po ju shpërqendron? Identifikoni këto gjëra dhe mendoni për mënyrat si t’i bllokoni ato.

Pranojeni që shpërqendrimet e bëjnë jetën më interesante

Shumë njerëz bëhen nervoz kur përqendrimi i tyre thyhet. Mundohuni t’i pranoni shpërqendrimet dhe mrekullinë e tyre. Të pranosh shpërqendrimet në mënyrë të qetë do t’ju zgjidh mendimet dhe do t’ju lejojë të vazhdoni me punën tuaj. Kjo është e pranueshme për shpërqendrimet që janë evidente vetëm për ju. Nëse shpërqendrimi është diçka që ju nuk e keni në kontroll, p.sh. ndërtimi i rrugës së lagjes ose muzika e lartë, është mirë të keni një palë dëgjuese të veshëve.

Përqendrohuni në detaje

Një këshillë tjetër për të qëndruar të koncentruar është të gjurmoni në detajet më të vogla të punimit. Nëse po shkruani një punim akademik, fokusohuni në çdo fjalë. Gjeni detajin më të vogël të punës tuaj dhe përqendrohuni në të, imagjinoni se si mund të ikni nga shpërqendrimi dhe të arrini aty ku dëshironi.

Këto këshilla janë vetëm disa nga mënyrat që ndihmojnë në mbajtjen e përqendrimit. Mbani në mend, përqendrimi është i veçantë për secilin person. Disa njerëz janë më tolerant se sa të tjerët. Ajo çfarë mund të bëni është të njihni veten mirë dhe të identifikoni kufijtë e juaj, të dini se si t’i menaxhoni shpërqendrimet. Nëse arrini ta bëni këtë, ju jeni në rrugën e duhur për të mbajtur përqendrimin.

Lajme të ngjashme

Back to top button
Close