Fruta të cilat duhet konsumohen çdo ditë

Frutat janë pjesë e një diete të shëndetshme, shumica e frutave janë të mbushura me vitamina esenciale, minerale, antioksidantë dhe fibra.

Për fat të keq disa fruta përmbajnë karbohidrate më shumë se të tjerët.

Më poshtë do të ju tregojmë disa nga frutat me përmbajtje më të ulët të karbohidrateve.

Kajsia– është një shtyllë shumë e rëndësishme, për ditën e diabetikëve, përveç të qenit një burim i pasur i fibrave ajo gjithashtu përmbanë shumë pak karbohidrate.

Molla– është një ushqim dietar esencial për shkak të sasisë së lartë të ujit dhe fibrave.

Qershia– është një frut i garantuar për dietën e diabetikëve pasi që ka përmbajtje të ulët të sheqernave dhe karbohidrateve.

Pjeshka– është e pasur me kalium dhe fibra, janë shumë të shëndetshme sepse përmbajnë shumë pak sheqer.

Portokalli– është mjaftë shërues dhe freskues, ai përmbanë sasi të ulët të kalorive, dhe të sheqernave, ndërsa ka sasi të lartë të fibrave, folateve, kalium antioksidantë dhe vitaminë C, transmeton Klan Kosova.

Lajme të ngjashme

Back to top button