fbpx

Analisti Suad Misini nga sot në grevë urie për zgjidhje të problemit të emigrantëve

Analisti Suad Misini, nga sot është në grevë urie me kërkesë që urgjentisht të zgjidhet problemi i emigrantëve të vendosur në Qendrën pranuese në Gazi Babë.

“Kërkoj urgjentisht dhe menjëherë: Të miratohet ndryshimet e ligjit për azil, të cilat do t`i mundësojnë një transit të sigurt ose qëndrim të përkohshëm refugjatëve që po kalojnë në territorin e Maqedonisë, si dhe përdorim të lirë të gjitha mjeteve publike për transport: Konkrete dhe masa publike nga ana e ministrisë së punëve të brendshme në drejtim të mbrojtjes së jetesës, sigurisë dhe pronës së refugjatëve. Urgjentisht të lirohen të gjithë refugjatët dhe emigrantët e burgosur në qendrën në Gazi Babë dhe mbylljen e asaj qendre urgjente. Greva nuk do të përfundoj, nëse nuk plotësohen këto kërkesa”, shkruan Misini në Facebook-un e tij.
Tags

Lajme të ngjashme

Back to top button
Close