fbpx

Nga nesër Maqedonia në “fazë të verdhë”

Gjithë territorin e Maqedonisë neser do ta përfshijë vala e të nxehtit tropikal. Temperaturat e larta që sipas meteorologëve shënojnë fazën e verdhë do të ngiten deri në 37 gradë celsius, që janë shumë të larta për këtë periudhë kohore të vitit. Do të nevojitet një kujdes i madh te qytetarët për mbrotjen e shëndetit dhe adaptimin në këto temperatura të larta.

Prandaj, nevojitet të respektohen rekomandimet e përgjithshme për mbrojtje nga temperaturat e larta, evitimin e mundshëm nga dielli prej orës 11-17 gjatë ditës, konsumimin e ushqimit të lehtë dhe konsumimin e shtuar të lëngjeve.

Tags

Lajme të ngjashme

Back to top button
Close