Ushtrime që tregojnë se duhet të konsultoni mjekun për shtyllën e juaj kurrizore

Nga mjekja Julia Kollçaku, reumatologe:

  • spondiliti ankilozat 1Të veshësh çorape pa ndihmë dhe pa mundim
  • Të bësh përkulje përpara të trupit për të kapur diçka me detyrim pa dhimbje dhe pa ndihmë
  • Të zgjasësh duart lart për të kapur diçka
  • Të qëndrosh drejt i pambështetur për 10-20 minuta pa u mbajtur në parmakun e shkallëve
  • Të shikosh supin pa e rrotulluar trupin

Nëse për këto veprime keni vështirësi, do të thotë që duhet të konsultoheni me mjekun reumatolog.

Lajme të ngjashme

Back to top button