U nënshkrua marveshja për rekonstruimin dhe restaurim konzervimin e xhamive të Shkupit Sulltan Murat dhe Allaxha

Sot, në konferencën për media të mbajtur në Qendrën Nacionale Konzervatore, në prezencën e drejtorit Memet Selmani, kryetarit të Komunës së Çairit Izet Mexhiti, sekretarit shtetëror në Ministrinë e Kulturës Behixhudin Shehapi, ambasadorit të Turqisë në Republikën e Maqedonisë Omur Solendil dhe drejtorit të TIKA Teoman Tirijaki, u nënshkrua marveshja për rekonstruimin dhe restaurim konzervimin e xhamive të Shkupit Sulltan Murat dhe Allaxha. Ky investim do të bëhet nga TIKA dhe Qeveria e R. së Turqisë.

Ndryshe, prej sot fillon projektimi i detajuar i projekteve të rikonstruimit dhe pas këtij procesi fillon rikonstruimi paralel i të dyja xhamive.

Lajme të ngjashme

Back to top button