fbpx

Eksodi shqiptar drejt Gjermanisë shënon rekord të ri

Muaji maj ka vendosur një rekord të ri, bëri të ditur Ministria e Brendshme gjermane.

Kështu në këtë muaj janë 4.922 kërkesa për azil nga Shqipëria.

Në muajin prill, që u cilësua se ishte muaji më i rëndë i eksodit, ishin 4.794 shqiptarë që kërkuan azil.

Në total janë rreth 26 mijë kërkesa për azil në Gjermani në muajin maj, dyfishi i një viti më parë dhe vetëm 1.000 më pak se në prill.

Në krye këtë herë janë vendosur sirianët, që kanë zhvendosur shqiptarët, duke bërë 5.100 kërkesa për azil.

Në vend të tretë është Serbia me 1990 kërkesa.

Lajme të ngjashme

Back to top button