Pjesa më e mirë e diellit që nuk mund ta shohim

Fusha magnetike e diellit është e padukshme për syrin e njeriut. Por ju mund të shihni me ndihmën e kamerave të veçanta që perceptojnë këto valë.

Vijat e bardha që i shihni në fotografi janë linjat e fushës magnetike diellore që kalojnë përmes corona’s, shtresa e jashtme e gazrave rreth diellit.

Seksionet blu dhe të verdhat tregojnë dy polet e kundërta të fushës magnetike.

Imazhi dramatik u krijua nga NASA duke përdorur materialin e mbledhur nga mjete të avancuara në një nga observatorët e tyre. Ngjyra është shtuar më vonë që imazhi të jetë më i qartë.

Lajme të ngjashme

Back to top button