fbpx

Pasojat e konsumimit të duhanit

Pirja e duhanit zvogëlon shanset për të pasur fëmijë, të bën të dukesh 60 vjeç kur në fakt je vetëm 45, dhe për djem ulë aftësinë e tyre në shtrat!

Më poshtë do të ju sqarojmë pse ju duhet t’a lini duhanin dhe si të riparoni dëmet e shkaktuara prej tij në të kaluarën.

Meshkujt që pinë duhan duan më shumë kohë për të arritur ereksion, dhe për t’a zgjatur atë. Një studim i publikuar në ‘’ Addiction Behavior’’ tregon që pirja e vetëm 2 cigareve mund të shkaktoi ereksione të dobëta tek meshkujt duhan pirës.

Studiuesit më parë kanë ardhë në përfundim se pirja e duhani është njëri ndër faktorët kryesorë të shkaqeve të rënies së gjoksit. Sipas Brian Rinker kirurg plastik në Britani, duhanpirja dërgon në shpërbërjen e elastinës, një fibër në lëkurë që ndikon në qëndrueshmëri dhe elasticitet.

Femrat që pinë duhan duan një kohë më të gjatë për të ngelur shtatzënë, do të vuajnë nga infertiliteti bnë një shkallë të lartë dhe janë të rrezikuara për abort apo për shtatzani problematike.

Lajme të ngjashme

Back to top button