Rugova në vitin 1989 kërkonte Pavarësinë e Kosovës (Video)

Një televizion francez ka realizuar një kronikë në Kosovën e vitit 1989, për problemet që kishte në atë kohë ky vend, pjesë e ish Jugosllavisë.

Kronika fillon me pamjen e një xhamie dhe kishe, për të treguar tolerancën ndërfetare te shqiptarët e Kosovës, ndërsa më pas flet edhe ish presidenti historik i Kosovës Ibrahim Rugova, i cili kërkon pavarësinë e vendit të tij. /albeu

Lajme të ngjashme

Back to top button