Ju pengon zbokthi? Disa ide për ta larguar atë

Dy faktorë duhet të merren parasysh kur ju trajtoni zbokthin:

1.Mosha juaj

2.Ashpërsia e zbokthit tuaj

Shampo-të e kokës

Shampo-të dhe produktet për lëkurën e kokës janë në dispozicion dhe gjenen në shumicën e supermarketeve, në farmaci dhe në shumë dyqane. Është e rëndësishme të kujtoni që pezmatimi i lëkurës mund të kontrollohet, por nuk shërohet me këto produkte.

Para se të përdorni një shampo kundër zbokthit duhet të shihni nëse ju mund të hiqni ndonjë pjesë të zbokthit të mbuluar me lëvozhgë të kokës suaj dhe duhet ta bëjë këtë me kujdes.

Nëse keni arritur ta hiqni atëherë ato shampo do të jenë më efektive.

Shumica e shampove kundër zbokthit apo anti-fungale përmbajnë të paktën një nga përbërësit e mëposhtëm:

Pyrithione zink – Një përbërës i cili ngadalëson prodhimin e majave të flokëve

Selen sulfur – Kjo redukton prodhimin e vajrave natyrore të gjëndrave tuaja që prodhon koka

Ketokonazoli – Një shumë efektive anti-fungale. Shumica e njerëzve të cilët përdorin këtë janë të kënaqur me rezultatet. Ekspertët tregojnë se shampotcme këtë përbërës mund të përdoren vetëm tek të rinjtë dhe të moshuarit

Acidet salicylice – Këto ndihmojnë kokën tuaj të shpëtojë qelizat e lëkurës. Ato nuk ngadalësojnë riprodhimin e qelizave të lëkurës

Lajme të ngjashme

Back to top button