Sa mendoni logjikisht? (Video)

Detyra juaj? Të përzgjidhni sa më pak karta për të zbuluar se diçka a është e vërtetë apo gënjeshtër. Detyra e Uasonit për zgjedhje është krijuar nga psikologu anglez Piter Uason dhe qëllimi i detyrës është zbulimi i mënyrës se si njerëzit mendojnë.
Përfundimi i Uasonit është që jo gjithmonë mendojmë racionalisht.

Mbi 90% nga njerëzit me të cilët Uasoni ka punuar kur ka krijuar këtë detyrë e kanë zgjedhur përgjigjen e gabuar. Pasi është shpallur videoja, vetëm 5.393 njerëz nga gjithsej 20.626 e kanë parë përgjigjen e saktë.

Lexoni më tepër për hulumtimin e Uasonit me të cilin ai analizon se pse njerëzit zgjedhin rrugën iracionale KËTU.

Lajme të ngjashme

Back to top button