fbpx

Librat falas janë gati, po ku mbetën gabimet në to?

Kryeministri Nikolla Gruevski, disa orë para fillimit të vitit të ri shkollor tha se librat falas ashtu si dhe në vitet e kaluara do tu jepen në kohë nxënësve.

“Ministria e arsimit është plotësisht e angazhuar në projektin që e quajmë shkollim falas për arsimim fillor dhe të mesëm. Është ky projekt që e zbatojmë pesë vite me radhë dhe prindërit më nuk duhet të jenë të brengosur se a do të duhet tu blejnë libra fëmijëve të tyre” tha i pari i Qeverisë.

Ai gjithashtu njoftoi se së shpejti pritet të nënshkruhet një marrëveshjeje me Universitetin e Kembrixhit për të marrë nga to libra të ri të përgatitur nga ekspertë të këtij universiteti në lëmine e shkencave natyrore.

“Pres që së shpejti të nënshkruhet marrëveshja pesëvjeçare me Kembrixhin cila është në fazë finale përgatitore. Në këtë mënyrë me etapa do të fillojë zëvendësimi i librave dhe harmonizimi i programeve mësimore të vendit me ato të Britanisë” tha sot Gruevski.

Viteve të fundit kemi parë shumë gabime në librat e gjeografisë, shoqërisë, historisë dhe muzikës. Fyerje dhe pasaktësi kundrejt shqiptarëve. Disa herë në publik është reaguar, por arriti të tërhiqet vetëm libri i Shoqërisë.

Pas kësaj zëvendës ministri i arsimit, Safet Neziri tha se do të përmirësohen edhe gabimet në librat e tjerë. Një gjë e tillë ende nuk është bërë. Pritet që me librat nga Britania të tejkalohet problemi, tha atëherë Neziri për Portalb.

Ndryshe, sot edhe ministri i Arsimit tha se shkollat janë gati për fillimin e vitit të ri shkollor. /Portalb 

Lajme të ngjashme

Back to top button