fbpx

Protesta e punëtorëve të falimentuar, kërkojnë dëmshpërblim nga qeveria

Për shkak të mortalitetit të lartë mes punëtorëve falimentues ata nuk e mbërrin kompensimin e shumëpritur nga ana e shtetit që u takon sipas Kushtetutës.

Numri i të falimentuarve është përgjysmuar për shkak të mortalitetit të lartë e cila sillet në masën e 46 për qindëshit.

Ata kërkojnë ndryshimin e pakos së masave që i paralajmëroi qeveria sipas së cilës gratë mbi 58 vjeç dhe meshkujt nga mosha 60 vjeçare të shkojnë në pension.

Kryetarja e shoqatës së punëtorëve falimentues nga Kumanova, Liljana Georgievska, propozon që punëtorëve më të ri falimentues të dëmshpërblehen deri në 600 denarë në muaj deri sa të punësohen.

Ajo paralajmëroi se nga nesër në më shumë qytete të Maqedonisë do të hapen qendra për peticion për përkrahje të punëtorëve falimentues të cilat më pas do të dorëzohen në Gjykatën Kushtetuese.

Tags

Lajme të ngjashme

Back to top button
Close