fbpx

Një shqiptar nga Maqedonia në mesin e islamistëve të arrestuar në Australi

Mediat e Australisë informuan se grupi i islamistëve të rinj e cila u prangos përderisa ka përgatitur sulme për me 25 prill, në festën e madhe australiane Anzak, ka përfshirë edhe një shqiptar etnik nga Maqedonia.

Grupa gjashtë anëtarësh islamiste u prangosur në Melburn gjatë vikendit, me çka opinioni e kuptoi se ato kanë planifikuar që të sulmojnë një polic, ta marrin armën e tij dhe të hapin zjarr ndaj qytetarëve që do ta festojnë ditën Anzak.

Të burgosurit janë Sevdet Ramadan Besim (18), Lindim Sulejmani (25), Itan Osvald Almo Kruz (19), Harun Causheviq (18), Ismail Safi (19) dhe Mehran Azami(18). Pasi që bëhet fjalë për djem të rinj, policia fsheh detaje për shumicën prej tyre, por për Besim thuhet se është shqiptar nga Maqedonia.

Lajme të ngjashme

Back to top button