fbpx

I bie pishman organizatori, Thaçi nuk shkon në Beograd

Organizata joqeveritare në Serbi, Këshilli Rinor për Arsim, ka tërhequr ftesat për ministrat e Jashtëm të Serbisë, Bosnjës, Kosovës dhe Maqedonisë për një konferencë rajonale, ka njoftuar përmes një mesazhi në Twitter kjo organizatë.

Konferenca “Integrimi i Ballkanit Perëndimor: Së bashku mundemi më mirë” mbahet më 24 prill.

Organizatorët kanë thënë se janë përballur me “kërcënime dhe presione të forta politike”.

Autoritetet serbe kanë paralajmëruar arrestimin e ministrit të Jashtëm të Kosovës, Hashim Thaçi, në rast të vizitës në Beograd.

Kjo, sipas tyre, do të bazohej në vendimin e gjykatës serbe të vitit 1997, e cila kishte dënuar Thaçin me 10 vjet burgim për shkak të “terrorizmit”.

Gjithashtu ftesat u janë anuluar edhe ministrave të Punëve të Jashtme të Serbisë, Bosnjës-Hercegovinës dhe Maqedonisë.

Lajme të ngjashme

Back to top button