fbpx

Obama: Në Siri ndërhyrje rrufe nuk do të përsërisim Irakun

“Ende nuk kemi marrë një vendim në lidhje me sulmimin e Sirisë”. Ky është deklarimi i Presidentit të SHBA-së Barack Obama në lidhje me situatën më të fundit në Siri, pas rrëzimit të rezolutës britanike në Këshillin e Sigurimit të OKB-së.

Presidenti SHBA-së tha gjithashtu se edhe nëse do të ketë një ndërhyrje në Siri, lufta nuk do të jetë e gjatë por e shkurtër aq sa për të ndryshuar rrjedhën e përballjes mes opozitës siriane dhe ushtrisë. “Nuk do të ketë një Irak të ri, nuk do të ketë një luftë të gjatë”, – tha Obama.

Nga ana tjetër Presidenti i SHBA-së, Barack Obama ka reaguar edhe në lidhje me kërcënimet e bëra nga ministri i Jashtëm sirianë. “Territorit ynë nuk mund të arrihet nga sulmet terroriste apo armët kimike siriane”, – tha gjatë deklaratës së tij presidenti Obama.
– See more at: http://www.shqiptarja.com/home/1/obama-n–siri-nd-rhyrje-rrufe-nuk-do-t–p-rs-risim-irakun-174045.html#sthash.BUHsMTRg.dpuf

“Ende nuk kemi marrë një vendim në lidhje me sulmimin e Sirisë”. Ky është deklarimi i Presidentit të SHBA-së Barack Obama në lidhje me situatën më të fundit në Siri, pas rrëzimit të rezolutës britanike në Këshillin e Sigurimit të OKB-së.

Presidenti SHBA-së tha gjithashtu se edhe nëse do të ketë një ndërhyrje në Siri, lufta nuk do të jetë e gjatë por e shkurtër aq sa për të ndryshuar rrjedhën e përballjes mes opozitës siriane dhe ushtrisë. “Nuk do të ketë një Irak të ri, nuk do të ketë një luftë të gjatë”, – tha Obama.

Nga ana tjetër Presidenti i SHBA-së, Barack Obama ka reaguar edhe në lidhje me kërcënimet e bëra nga ministri i Jashtëm sirianë. “Territorit ynë nuk mund të arrihet nga sulmet terroriste apo armët kimike siriane”, – tha gjatë deklaratës së tij presidenti Obama./ shqiptarja

Tags

Lajme të ngjashme

Back to top button
Close